Tipy pre lepšie grilovanie

Tipy pre lepšie grilovanie

Leto by nebolo úplné bez toho, aby ste vypálili gril. Nielen, že grilovanie pomáha nám poraziť teplo v kuchyni, ale tiež dáva jedlo dymovú arómu a chuť, ktorá je úplne uspokojivá. Či už ste prvýkrát stúpali pred grilom, alebo ste skúsený profesionál, tieto tipy vám prinesú leto lepšieho grilovania.

 

  1. Na spustenie grilu na drevené uhlie použite komínový štartér.

Bez ohľadu na to, či si ich kúpite alebo vyhotovujete, komínový štartér vytvára pekné, horúce uhlie – nie je potrebná žiadna ľahšia tekutina. Je to užitočný nástroj na to, aby ste sa mohli venovať aj plným a malým grilom.

 

 

  1. Pred grilovaním popečte klobásy.

Pri varení čerstvých párkov si ich najskôr počkajte, až ich pridáte do grilu. Tento extra krok zaručuje dokonca aj varenie, s jemným, šťavnatým centrom a správnym množstvom pšenice na vonkajšej strane.

 

  1. Otvorte veko grilu pre rýchle varenie.

Veko otvorené alebo zatvorené? To je ako neustála otázka zakaždým, keď zapálíme gril. Zdá sa, že odpoveď závisí od toho, čo varenie. Dobrým pravidlom je udržať veko otvorené pri varení tenkých kusov rýb a mäsa (burgery, steaky a kuracie prsia), ktoré využívajú rýchly čas na varenie a uzatvorené pre veľké, hrubé kusy, ako celé kurča alebo bravčové mäso bábika.

 

  1. Objať vlákna pre najlepšie kebaby.

Kľúčom k dobrým kebabom je zabezpečiť, aby všetko zostalo na špízach. Namiesto toho, aby ste nakrátko nakrájali tenké plátky mäsa, rýb a vegetariánov, nakrájajte ich cez špíz na viacerých miestach.

 

  1. Často opakujte steak.

Pravdepodobne ste počuli, že mäso by nemalo byť zmätené, akonáhle je na grile, ale po zhnednutí každej strane steaku, mäso často mrkat je lístok na zaručenie rovnomerného varenia.

 

 

  1. Flip burgers iba raz.

Na rozdiel od steakov, ktoré využívajú časté otáčanie, sú hamburgery práve naopak. Tieto mäsité šupky sú najlepšie s minimálnou manipuláciou. Pre super-tendenciu výsledky, držať s preklopením len raz.

 

  1. Pred grilovaním nakrájajte zeleninu na kolieska a pásy.

Kľúčom k úspechu pri grilovaní zeleniny je správne rezanie. Zatiaľ čo kúsky sú skvelé na pečenie, grilovanie je o povrchu. Pre rýchlejšie a rovnomernejšie grilovanie nakrájajte zeleninu na dlhé prúžky alebo kolá.

.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *